Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Andalúziai sonkás krokett

MME MME
3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajon megdinszteljük kicsit a felaprított hagymákat, majd hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk, a tejet hozzáadagoljuk. Sűrű besamelt főzünk. Ebbe keverjük a ledarált vagy apróra összevágott sonkát, petrezselyemzöldet, majd 1-2 percig állandóan keverve főzzük még. A sózással vigyázzunk,vegyük figyelembe a sonka sótartalmát ízesítéskor! Ezután állni hagyjuk,hogy összeérjenek az ízek, legjobb 3-4 órát pihentetni. Kroketteket formálunk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Megjegyzés

Vendégvárónak, hidegtálakhoz salátával kitűnő csemege. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss