Elkészítés: A csíkokra vágott szalonnát gyengén megpirítjuk, majd a kockára vágott vöröshagymát rátéve enyhén sózzuk, és üvegesre pároljuk. A csíkokra vágott zöldpaprikát hozzáadva lesütjük.
A tűzről levéve kicsit állni hagyjuk, majd meghintjük őrölt pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott szarvashúst, az összetört fokhagymát, és az egészet jól összedolgozzuk. A tűzre visszatéve 5-10 percig fedő alatt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt az erős paprikát, a paradicsomot, és fedő alatt puhára főzzük, ha szükséges, pótoljuk folyamatosan a főzőlevet vízzel.
Mikor a hús megpuhult, aketchupot a mézzel és a mustárral kikeverjük, hozzáadunk a konzerv ananász levéből kb. 1,5 dl-t, és a húshoz adjuk az ananászdarabokkal együtt. Alaposan összeforraljuk.
Nagyon apró kockára vágott főtt burgonyával tálaljuk, áfonyalekvárt kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre