Ananászos sajttorta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • kekszmorzsa
  • pirított mandula
  • vaj
  • natúr krémtúró
  • Mascarpone
  • cukor
  • ananász
  • zselatin
  • tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A kekszmorzsához vegyítjük a gorombára darált mandulát, majd leöntjük a megolvasztott vajjal, és alaposan összekeverjük. Egy kapcsos 24 cm átmérújű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleszórjuk a vajas kekszmorzsalékot és jó alaposan lenyomkodjuk. 15 perc alatt 180 C fokon ropogósra sütjük, majd kihűtjük.

Az ananászt leszűrjük, a levét felfogjuk, az gyümölcsöt felkockázzuk, ha szükéges.

A gyümölcsléhez adunk még 4 kanál vizet, belekeverjük a zselatint, majd lassú tűzön felforrósítjuk (vigyázat, ne forrjon).

A tejszínt keményre verjük. A túrókat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a közben langyosra hűlt zselatinos ananászlevet, majd könnyedén beleforgatjuk a tejszínhabot és az ananászdarabkákat. A krémet 10 percre hidegre tesszük, majd belesimítjuk a tortaformába.

Legalább 4-5 órát hidegen tartjuk, majd a szélét éles késsel körbelazítjuk, és tálra csúsztatjuk a tortát.

Megjegyzés

Pillekönnyű, ízletes, ezzel nem lehet melléfogni, bármilyen eseményen megállja a helyét. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss