Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos sajttorta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
  • A tésztához:
  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 1 jó marék pirított mandula
  • 10 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg natúr krémtúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 konzerv ananász
  • 2 csapott kanál zselatin
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A kekszmorzsához vegyítjük a gorombára darált mandulát, majd leöntjük a megolvasztott vajjal, és alaposan összekeverjük. Egy kapcsos 24 cm átmérújű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleszórjuk a vajas kekszmorzsalékot és jó alaposan lenyomkodjuk. 15 perc alatt 180 C fokon ropogósra sütjük, majd kihűtjük.

Az ananászt leszűrjük, a levét felfogjuk, az gyümölcsöt felkockázzuk, ha szükéges.

A gyümölcsléhez adunk még 4 kanál vizet, belekeverjük a zselatint, majd lassú tűzön felforrósítjuk (vigyázat, ne forrjon).

A tejszínt keményre verjük. A túrókat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a közben langyosra hűlt zselatinos ananászlevet, majd könnyedén beleforgatjuk a tejszínhabot és az ananászdarabkákat. A krémet 10 percre hidegre tesszük, majd belesimítjuk a tortaformába.

Legalább 4-5 órát hidegen tartjuk, majd a szélét éles késsel körbelazítjuk, és tálra csúsztatjuk a tortát.

Megjegyzés

Pillekönnyű, ízletes, ezzel nem lehet melléfogni, bármilyen eseményen megállja a helyét. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss