Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-sajtos csirkemell

5/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az ananászos-sajtos csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk. Olajat hevítünk, és serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát.
  2. Egy tepsi vagy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, erre kerülnek a csirkemellek, arra pedig az ananászok, és a konzerv levéből 1-2 evőkanálnyi. Erre rászórjuk a reszelt sajtot, és meglocsoljuk a tejszínnel.
  3. Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, időközben aláöntjük a bort is, így finom szaftos lesz. Végül a fóliát levesszük, és grill fokozaton 5 percig sütjük, míg a sajt szép aranyszínű nem lesz. Párolt rizzsel tálaljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss