Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-sajtos csirke II.

5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, majd a csont mellett 2-3 helyen belevágunk, hogy kicsit jobban szétterüljenek. Közben az ananászt kevés olajon kicsit megpirítjuk, a levét a húsra öntjük. Hadd álljon benne egy keveset.

Egy kis-közepes méretű tepsibe kevés olajat öntünk, majd a pirított ananászt egyenletesen szétoszlatjuk benne. Erre mehetnek a combok.
Sózzuk, borsozzuk, majd alul-fölül jól megszórjuk a provance-i fűszerrel, a bőre alá pedig enyhén megpirított fenyőmagot teszünk.

Ráöntjük az ananászból visszamaradt sütőlevet, letakarjuk alufóliával, és 180-200 fokon kezdjük sütni. Jó 40 perc múlva levesszük a fóliát, 1-1 sajtszeletet teszünk a combokra. Visszatoljuk a sütőbe, és szép aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Gyors, egyszerű, alig kell hozzá valami extra. Egy órácska elég az egészre.
- mravikt

Ezek is érdekelhetnek

Friss