Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos piskótakocka

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 3x4 tojás
  • 3x4 evőkanál cukor
  • 3x4 evőkanál liszt
  • 3x1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból 3 lap piskótát sütünk.

Az ananászkonzerv levéhez annyi vizet adunk, hogy kb. 4 dl legyen, majd a kristálycukorral felforraljuk. A 3 csomag pudingport 1,5 dl vízzel összekeverjük, majd a felforralt cukros-ananászos levet hozzáöntjük. Állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. Hideg vízbe állítva, folyamatosan keverve kihűtjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a lehűtött pudingot.

Körülbelül 40 db ananászdarabkát félreteszünk, a többit apróra vágjuk, és a krémhez keverjük, majd 3 részre
osztjuk.

Az alsó piskótalapot megkenjük az ananászos krémmel, rátesszük a középső lapot, ismét megkenjük a krémmel, befedjük a harmadik lappal, a tetejére pedig rákenjük a maradék krémet. Késsel bejelöljük a szeleteket, és minden szelet tetejére teszünk egy ananászdarabkát.

Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss