Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-kókuszos csirkemell mazsolás rizzsel

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fejenként 1 csirkemellfilé
  • A páchoz:
  • 5 dkg kókusztejpor
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kisujjnyi reszelt gyömbér
  • 1 picike fej hagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kávéskanál currypor
  • durvára darált színes borskeverék
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kávéskanál chilipor
  • Valamint:
  • 6 db sárgarépa pucolva, 1 cm-es db-okra vágva
  • olaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 ananászkonzerv (darabolt)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl fehérbor
  • A körethez:
  • 3 dl hosszúszemű rizs
  • 6 dkg aranymazsola
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a csíkokat megpróbáljuk ananászdarabnyi méretűre vágni. Ezeket a kis háromszögű húsokat én sós vízben 3-4 percig forralom, majd leszűröm, lehűtöm, aki nem ilyen finnyás mint én, az nyugodtan az elkészített páclében forgassa meg húsokat, és hagyja állni 2-3 órát.

Egy magasabb edényben olajat hevítek, és beleforgatom a bepácolt húsdarabkákat, utánaöntöm a páclevet is, felöntöm még 2 dl borral, és fedő alatt kevergetve puhára párolom. Meghintem 2 maréknyi kókuszreszelékkel, sózom, ha kell, és hozzáadom a főzőtejszínt, majd ezzel tovább párolom fedő alatt összesen kb. 1,5 órát. A végén kerül bele a leszűrt ananászkonzerv, összeforralom, és kész is.

A körethez a mazsolát a rizzsel együtt megmosom, kevés olajon megpirítom, sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntve, fedő alatt készre párolom, kis lángon.

Ezek is érdekelhetnek