Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a csíkokat megpróbáljuk ananászdarabnyi méretűre vágni. Ezeket a kis háromszögű húsokat én sós vízben 3-4 percig forralom, majd leszűröm, lehűtöm, aki nem ilyen finnyás mint én, az nyugodtan az elkészített páclében forgassa meg húsokat, és hagyja állni 2-3 órát.
Egy magasabb edényben olajat hevítek, és beleforgatom a bepácolt húsdarabkákat, utánaöntöm a páclevet is, felöntöm még 2 dl borral, és fedő alatt kevergetve puhára párolom. Meghintem 2 maréknyi kókuszreszelékkel, sózom, ha kell, és hozzáadom a főzőtejszínt, majd ezzel tovább párolom fedő alatt összesen kb. 1,5 órát. A végén kerül bele a leszűrt ananászkonzerv, összeforralom, és kész is.
A körethez a mazsolát a rizzsel együtt megmosom, kevés olajon megpirítom, sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntve, fedő alatt készre párolom, kis lángon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre