Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos csirke pezsgővel

MME MME
3.3/5
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 üveg pezsgő
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csípős zöldpaprika
  • 2 csirkemellfilé (300 g)
  • fél citrom
  • 1 evőkanál méz
  • fél evőkanál grillfűszer-keverék
  • 1 friss ananász
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 újhagymaszár
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál balzsamecet/borecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Előkészítés: A pezsgőt behűtjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a zöldpaprikát megmossuk, ereit, magjait (részben) eltávolítjuk. A hagymát és a zöldpaprikát apróra felkockázzuk. A húst leöblítjük.

Elkészítés: A citrom levét kinyomjuk, tálkába szűrjük, hozzáadjuk a hagymát és zöldpaprikát, valamint az áttört fokhagymát, a mézet és a fűszerkeveréket. A csirkemellfiléket lapos üvegtálba fektetjük, bevonjuk a páccal, lefedjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben az ananászt elnegyedeljük, torzsáját eltávolítjuk, a gyümölcshúst dinnyeszerűen kivágjuk a héjából (1/8 szeletet félretehetünk a díszítéshez), kisujjnyi vastagon felszeleteljük. A mellfiléket kiemeljük a pácléből, lecsepegtetjük, megkapatjuk a felforrósított olajban, majd hozzáadjuk a páclét, és fedő alatt puhára pároljuk-sütjük, hagyjuk kihűlni. A hagymaszárakat leöblítjük és felaprózzuk. Az öntethez elkeverjük a balzsamecetet a citromlével, sóval, őrölt borssal, apránként az olívaolajjal, és csinos kancsóba öntjük. A húst felszeleteljük, és az ananásszal váltakozva tálra rendezzük, tetejét megszórjuk a hagymaszárral. Csak tálaláskor, az asztalnál locsoljuk meg az öntettel. Friss sokmagos kifli/zsemle, vajas pirítós illik hozzá. A pezsgőt kínáljuk mellé.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss