Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos almasaláta

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szép alma
  • 1 ananászkonzerv (kockázott)
  • pár fürt fehér szőlő
  • 1/2 csésze apróra vágott dió
  • Az öntethez:
  • a konzerv leve
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: Elővesszük legszebb salátás tálunkat, és beleöntjük a levétől megszabadított ananászkonzervet, a hasonló méretű kockákra vágott almát, a diót és nagyjából annyi mennyiségű szőlőszemet, mint az alma. Keresünk egy kis lábaskát, jó keményre verjük benne a tojást, simára keverjük a liszttel és a cukorral, felöntjük az ananászlével, és sűrűre főzzük. Lehűtjük, és a gyümölcsökre öntjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss