Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászkrémes sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A 2 piskótalaphoz:
  • 2 x 2 db tojás
  • 2 x 2 evőkanál cukor
  • 2 x 2 evőkanál finomliszt
  • 2 x 1 késhegynyi sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 dl habtejszín
  • 3 karika konzerv ananász turmixolva
  • 1 dl ananászlé (a befőttből)
  • 1 teáskanál citromlé
  • A tetejére:
  • 1 doboz konzerv ananász
  • 4 dl befőttlé
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés

Elkészítés: Kettő piskótalapot készítünk a hozzávalókból a hagyományosmódon, 180 fokra melegített sütőben 7 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot felverjük keményre. A kihűlt pudingot krémesre keverjük a pépesített ananásszal, a citromlével és a befőtt levével. Hozzákeverjük a zselatinfixet és a habtejszínt.

Az elkészült krémet a két piskótalap közé töltjük, 1 evőkanál krémet hagyunk a felső lap tetejére.

A tetejére a zselatint a cukorral és a befőtt levével felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A sütemény tetejét kirakjuk az ananászkarikákkal (én a lyukakba szedret tettem), és a kissé lehűlt zselatinnal leöntjük. Hűtőben jól lehűtjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss