Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászkehely

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Az ananászt leszűrjük, lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, az ananászlevet a cukorral, a vaníliarúddal sziruppá főzzük. Hagyjuk kihűlni, és kidobjuk a vaníliarudat. Az ananászdarabokat, a tokaji aszút és a szirupot összekeverjük egy nagy bólés tálban. Legalább 4-5 órára behűtjük, a borral és a pezsgővel együtt. Röviddel tálalás előtt a gyümölcsökre öntjük a bort és a pezsgőt, néhány mentalevelet dobunk bele, és kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 pohár: 1192 kJ/285 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss