Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászhab karamellás cukorboglyával

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliával ízesítjük és 3-4 perc alatt vízgőz fölött újból kemény habbá verjük, felgőzöljük.
  2. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett és apróra vágott ananászt, lazán összekeverjük, lehűtjük.
  3. A boglyához a cukrot 1 ek vízzel közepes lángon aranysárgára vagy borostyánszínűre karamellizáljuk.
  4. Amikor a kivánt színt elérte, a citromlét és a forró vízet nagyon óvatosan, több részletben hozzáadjuk. A cukrot feloldjuk, hogy sűrűn folyó legyen, majd kanál vagy villa segítségével, egy sütőpapír felett szálakat húzunk, gyors mozdulatokkal.
  5. Tálalhatjuk tálkában, tányéron, üvegpohárban, kehelyben stb. A lehűtött habot külön ananászdarabokkal, cukorboglyával díszítjük.

Pohárdesszertek >>> 

Megjegyzés

Fagyigombócra, vagy piskótaszeletre, ananászkarikára stb. is tehetünk a hűtött habból. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss