Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászkonzerveket teszteltünk, és sok csalódás ért minket közben!

Akármilyen meglepő, de hazánkban már 1830-ban volt ananászszüret, hiába Közép- és Dél-Amerika a gyümölcs őshazája. A magyar ananász annyira azért nem futott be, de ennek köze van némileg az éghajlatunkhoz. Ennek ellenére közkedvelt gyümölcsnek számít kis hazánkban, mivel előszeretettel rakjuk pizzára, burgerbe vagy salátába.

Az emberiség nagy szerencséjére egészen sok ananászkonzervet találni a boltok polcain. Két kategóriára oszthatjuk őket, vannak körszeletelt és darabolt termékek. Minket ez most tökéletesen hidegen hagyott, és vegyesen teszteltük őket. Szokásunkhoz híven önmagukban, a’la natúr mindvégig. 

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Vesta

Darabolt verzió, de egészen nagy darabok vannak benne. Illatában könnyed ananász úszik, de meglepően erőtlen lesz amúgy pár pillanattal később. Szerencsére sikerült azonnal egy csonkkal nyitni, de egyébként jónak tűnik. A szeletek húsosak, de az ízük nem túl intenzív. Meglepően sok csomót találunk a konzervben, mintha egy kisebb faiskolát is majszolnánk közben. Alig nevezhető édesnek. Színre eléggé sápadt, de ami fájóbb, hogy ízetlen.

Adatok: 340 gramm, 529 Ft

SÖRKORCSOLYATESZT: SZERINTÜNK EZ A LEGJOBB SÓS PEREC >>> 
Happy Frucht

Ez viszont körszeletes, aminek előnye, hogy a belső fás rész nincsen benne, mert helyén egy jókora lyuk tátong. Illatában közepesen erősen dolgozik a gyümölcs, mellette egy édes illat is dolgozik a háttérben. Állagra eléggé kemény, viszont ízében tisztán ananász egy csipet cukorral. Színre sárga, ami valóban érett ananász benyomását kelti. Összességében meggyőző, nagyon hibát nem találni benne.

Adatok: 340 gramm, 549 Ft

Giana

Masszív retro hangulatot áraszt a konzerv látványa, de valahol ez mindegyikre igaz. Ez is szeletelt ananász. Színe szinte egyáltalán nincsen, olyan, mint egy albínó ananász. Illata semmi, de így legalább érezzük a konzerv fémes-mámorító aromáját. Íze pontosan annyi, mint illata, azaz tökéletesen semmi. Állagra meglepően kemény, ami újabb bizonyíték lehet arra, hogy ez bizony éretlen. Édessége sincsen szerencsére, szóval mondhatni, élménytelen volt ez a randevú.

Adatok: 340 gramm, 449 Ft

MEGKÓSTOLTUK A LEGNÉPSZERŰBB CSOKIK SHAKE VÁLTOZATÁT, NÉMELYIKKEL BÜNTETNI LEHET >>> 
Penny

Szerencsére találtunk sajátmárkás ananászt is a piacon. Kinyitás után a Penny sajátja igazán de ja vu élményt ébreszt bennünk. Pontosan olyan falfehér az egész, mint a Giana. Illata ennek sincs. Ízében is csak egyetlen kósza pillanatig érzünk ananászt, de rámondhatjuk nyugodtan, hogy ízetlen. A kettő között az eltérés, hogy ez még keményebb, mint az előző remek. Viszont a grafikáért külön dicséret, veszettül giccses és vicces egyben.

Adatok: 340 gramm, 399 Ft

Top Fruits

Egészséges önbizalomra szükség van, és ahogy látjuk, a Top Fruits-nál nem voltak hiányában, amikor a márkanév kitalálásról volt szó. Nyitás után megcsapja orrunkat egy közepes erősségű ananász illat, aminek már rendesen örülni tudtunk az ízetlenség után. A színén is látszik, hogy jobb a helyzet, mert sárgásabb árnyalatban úsznak a karikák. Állagra közepesen kemény, de ennek ellenére sem hat nyersnek. Ízében visszafogottan érezzük a gyümölcs jellegzetes ízét, de van legalább valami.

Adatok: 340 gramm, 589 Ft

TESZT! SZERINTÜNK EBBŐL A BABAPISKÓTÁBÓL ÉRDEMES TIRAMISUT KÉSZÍTENI >>> 
Helcom

A Helcom történetesen szeletelt és darabolt ananászt is kínál, de ez a verzió volt közelebb a kosárhoz, így ezt teszteltük. Színre kellően sápadt ahhoz, hogy ne kezdjük várni a csodát. Kifejezetten vékonyra szeletelték. Ízében picit inkább savanykásnak hat, mint édesnek, ami igen rejtélyes. Utóízében egy pillanatig megjelenik az ananász, így nem teljesen reménytelen a dolog.

Adatok: 340 gramm, 429 Ft

Tesco

Külső szépségét ne kezdjük el feszegetni. Ez már egy darabolt verzió: aprócska ananászdarabok úsznak a szirupban, amiből enyhe aromafelhő árad orrunk felé. Kóstolás során intenzívebb ananászos élményt nyújt, az egyetlen baja, hogy picit kemény. Édessége minimális, de az összhatás meglepően kellemes.

Adatok: 340 gramm, 299 Ft

TESZT! TALÁLTUNK EGY HÁZTARTÁSI KEKSZET, AMI FINOMABB A TÖBBINÉL >>> 
Freshona

Miután felnyitjuk a pofás csomagolásba tekert konzervet, megpillanthatjuk a közepes méretű, erősen sárgás ananászdarabokat, amint szirupfürdőt vesznek. Inhalálva csak enyhe jelét találjuk a gyümölcsnek. Kóstolásnál rákapcsol, és egy erős, ám édes ízvilágot nyújt. Eddig ez az első a mezőnyből, amit az édes jelzővel illethetünk.

Adatok: 340 gramm, 459 Ft

SweetValley

Utolsó alanyunk szintén darabolt, amit az ALDI polcairól sikerült leemelni. Eszméletlen apró darabokra vágták a gyümölcsöt, de legalább nem kell merőkanál a pecázáshoz. Gyenge illata van, de ahogy ráharapunk, nyugtázhatjuk, hogy az íze is inkább a visszafogott kategóriát erősíti. Édessége semmi, viszont állagra picit keményebb, mint a nagy átlag.

Adatok: 340 gramm, 399 Ft

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS LIGHT MAJONÉZ ALÁZZA A NAGY MÁRKÁKAT >>> 
Ítélet

A heti egyértelmű befutó a Happy Frucht. Minden szempontból ezt hozta ki az összes tesztalany győztesnek. Mögötte a Freshona még egészen jó, de van kisebb szünet közöttük. A harmadik helyre igazi meglepetésként jött a Tesco ananászkonzerve, ami a daraboltak között nagyon jól szerepelt.

A mezőny utolsó 4 helyezettje szinte akár kézenfogva indulhatna a Taigetoszra, mert az ananász kicsúfolásának számítanak. Semmi ízük, így teljesen értelmetlen valójában a létezésük. Ezeket a példányokat ne erőltessük, ha jót akarunk magunknak.

A kérdés, miszerint a darabolt vagy a szeletelt a jobb, arra a válaszunk a szeletelt, mivel itt a belső fás részt nem kell kicseleznünk fogyasztás közben.

Toplista

1. Happy Frucht
2. Freshona
3. Tesco
4. Sweetvalley
5. Top Fruits
6. Helcom
7. Vesta
8. Giana
9. Penny

TESZT! SOK SAVANYÚ NATÚR JOGHURT KÓSTOLTUNK, MIRE FINOMAT TALÁLTUNK >>> 
TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>> 
TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss