Amur zöldséges-baconos burgonyaágyon sütve

12 szavazat
75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, egy nagyobb ovális jénaiba tesszük és megsózzuk.
  2. A lilahagymát meghámozzuk, felszeleteljük majd a burgonya tetejére szórjuk.
  3. A bacont felkockázzuk és kb. a kétharmadát a hagymára szórjuk, majd ráhalmozzuk a felszeletelt paradicsomokat és a paprikát. Végül a hallal beborítjuk az egészet.
  4. A tejfölt csipetnyi sóval kikeverjük, megkenjük vele a halat és  megszórjuk a maradék baconnel. Felöntjük a vízzel, lefedjük az edényt és forró sütőben kb. 25 percig teljes lángon, majd levesszük az edény tetejét és további 30-40 percig takarék lángon sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss