Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A sült zöldség, amiért a húsevők is sorban állnak a grillpartin: ragacsos kelbimbónyárs

Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillezett padlizsán jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

A dögunalmas, amúgy köretnek szánt zöldségek helyett csodásan ízletes falatok varázsolhatók néhány hétköznapi hozzávalóból egy vegán tányérra is, olyannyira, hogy még a húsevő barátok is sorban fognak állni érte. Ez a kelbimbó grill szuperédesre sül a parázs fölött, és komplex ízvilága miatt még a gyerekek is imádni fogják!

Hozzávalók:

4 fő részére

  • 1/2 kg kelbimbó
  • 1 kisebb hagyma (2.5 cm-es kockákra vágva)
  • 3 ek extraszűz olíva olaj
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek dijoni mustár

A tálaláshoz:

  • juharszirup
  • citromlé
  • petrezselyem
  1. Mosd meg a kelbimbókat, tisztítsd meg a csúnya levelektől és vágd őket ketté.
  2. Forralj egy nagyobb lábasban vizet majd, amikor már lobog, dobd bele a kelbimbót. Forrald egy percig majd vedd ki, és azonnal tedd jeges vízbe, hogy a főzési folyamat megálljon. Töröld szárazra.
  3. Tedd a többi hozzávalót a hagymával együtt egy tálba, add hozzá a kelbimbót és keverd addig, míg a pác mindenhol befedi.
  4. Fogj nyársakat és szúrd rá a kelbimbót és a hagymát úgy, hogy minden pálcára 4 kelbimbó kerüljön és mindegyik közé kerüljön hagyma is.
  5. Tedd a nyársakat a grillrácsra és süsd, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
  6. Kenj a még forró nyársakra kevés juharszirupot, citromlevet és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Még több konyhai praktika és isteni, kipróbált recept Házisáfránytól -ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss