A dögunalmas, amúgy köretnek szánt zöldségek helyett csodásan ízletes falatok varázsolhatók néhány hétköznapi hozzávalóból egy vegán tányérra is, olyannyira, hogy még a húsevő barátok is sorban fognak állni érte. Ez a kelbimbó grill szuperédesre sül a parázs fölött, és komplex ízvilága miatt még a gyerekek is imádni fogják!
Hozzávalók:
4 fő részére
- 1/2 kg kelbimbó
- 1 kisebb hagyma (2.5 cm-es kockákra vágva)
- 3 ek extraszűz olíva olaj
- 3 ek balzsamecet
- 1 ek juharszirup
- 1 ek dijoni mustár
- só
A tálaláshoz:
- juharszirup
- citromlé
- petrezselyem
- Mosd meg a kelbimbókat, tisztítsd meg a csúnya levelektől és vágd őket ketté.
- Forralj egy nagyobb lábasban vizet majd, amikor már lobog, dobd bele a kelbimbót. Forrald egy percig majd vedd ki, és azonnal tedd jeges vízbe, hogy a főzési folyamat megálljon. Töröld szárazra.
- Tedd a többi hozzávalót a hagymával együtt egy tálba, add hozzá a kelbimbót és keverd addig, míg a pác mindenhol befedi.
- Fogj nyársakat és szúrd rá a kelbimbót és a hagymát úgy, hogy minden pálcára 4 kelbimbó kerüljön és mindegyik közé kerüljön hagyma is.
- Tedd a nyársakat a grillrácsra és süsd, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
- Kenj a még forró nyársakra kevés juharszirupot, citromlevet és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.