A tésztához a vajat lábasban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a darált kekszet, majd a masszát belesimítjuk egy 24 cm átmerőjű, kivajazott tortaformába.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a tejföllel és a ricottával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a ricottas krémbe. A masszát a tésztára öntjük, alufóliával letakarjuk, majd 140 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, és hagyjuk a tortát az elzárt sütőben kihűlni.
A hűtőben letakarva egy éjszakán át dermesztjük. Tálaláskor meglocsoljuk málnaszörppel.
A sajttortát tálalhatjuk friss vagy mirelit gyümölcsökkel, pl. áfonyával, eperrel, málnával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre