hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai sajttorta eperrel

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal, majd egy kivajazott kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2,5 cm magas pereme legyen. Mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  2. A töltelékhez az epret leszárazzuk, megmossuk, majd pürésítjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot kikeverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a keményítőt és a tojásokat. Ezután hozzákeverjük az eperpürét, a citrom kifacsart levét, a felhasított vaníliarúd kikapart magjait és a sót.
  3. A krémet a tésztára simítjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben, kb.60 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sütemény a széleinél kezd barnulni, középen pedig picit megemekelkedik. Az állaga remegős, mint a puding, de láthatóan nem folyik. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, legalább 4 órára, végül eperrel díszíthetjük.

    SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    MÉG TÖBB EPRES SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss