Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai répatorta vaníliás krémsajttal

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1 1/4 csésze növényi olaj
  • 2 csésze cukor
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 csésze reszelt sárgarépa
  • A bevonathoz:
  • 1/2 csésze puha vaj
  • 8 dkg krémsajt
  • 4 csésze porcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Egy 20x30 cm-es tepsit vajazzunk, lisztezzünk ki. Egy nagy tálban verjük fel a tojást az olajjal, a cukorral és 2 teáskanál vanília-esszenciával. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a tojásos keveréket, dolgozzuk össze.

Süssük az előmelegített sütőben 40-50 percig (vagy tűpróbáig). Hagyjuk hűlni a tepsiben 10 percig, majd boritsuk ki.

A mázhoz egy közepes méretű tálban keverjük krémesre a vajat, a krémsajtot, a porcukrot és 1 teáskanál vanília-esszenciát, majd vonjuk be vele a tortát (jó vastagon!).

Ezek is érdekelhetnek