Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálban összekeverem. Ezután egy másik tálban a tojást felverem, majd hozzákeverem a tejet és az olvasztott vajat. Ezután ezt a tejes-vajas masszát hozzákeverem a lisztes masszához, majd jól eldolgozom vagy robotgéppel elkeverem.
Egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon felmelegítek, majd egy kis olvaszott vajjal kikenve beleteszek körülbelül 1/3 merőkanál masszát. Eligazgatom szép kerek formára, kb. 3-4 mm vastagságúra, majd addig sütöm, míg a tészta elkezd bugyborékolni. Ekkor lehet megfordítani, a másik oldalát is megsütöm (ennek már kevesebb idő kell). Ezt addig folytatom, amíg a massza elfogy.
Tálalhatom tejszínnel megöntözve és kakaóporral megszorva, csokikockákkal díszítve, de a klasszikus juharfasziruppal vagy gyümölcsökkel is nagyon finom. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre