Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai palacsinta ötfűszeres meggyraguval

45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl sör
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 30 dkg sütemény liszt
  • A meggyraguhoz:
  • 30 dkg meggy
  • 5 ek barna nád cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja és leve)
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
  • kardamom mag
  • vaníliarúd
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 ek víz

Elkészítés

  1. Összekeverjük a tojásokat, a tejet, a sört, a vajat, a sütőport, a sót, a porcukrot a vaníliaaromát, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, és sűrű, homogén masszát készítünk. 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd egyenkánt kisütjük a palacsintákat. 
  2. A meggyraguhoz összekeverjük a kimagozott meggyet, a nádcukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a keményítőt, valamint az öt különleges fűszert: a fahéjt, a szegfűszeget, a csillagánizst, a kardamommagot és a vanília kikapart belsejét. Sűrű ragut főzünk kb. 10 perc alatt, majd kihűtve kínáljuk a palacsintákhoz. 

MÉG TÖBB MEGGYES FINOMSÁG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss