Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai palacsinta naranccsal

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a tejjel csomómentesre keverjük. A vajat megbarnítjuk, kihűtjük, majd folyamatos keverés mellett hozzácsepegtetjük a tésztához, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

2.

Kisméretű (legjobb a 10 cm átmerőjű), bevonatos serpenyőbe merünk a masszából (vastag tésztát kell kapnunk), és amikor szilárdulni kezd, kirakjuk narancsfilékkel, majd óvatosan megfordítjuk, és így készre sütjük. A maradék tésztát hasonló módon kisütjük.

3.

A konyakhabhoz a tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, a végén hozzáadjuk a porcukrot és a konyakot. A meggyet lecsepegtetjük, összeturmixoljuk, áttörjük. A palacsintákat a konyakhabbal és a krémes meggyvelővel kínáljuk.

 Fotó: Győrfi Viktória

Ezek is érdekelhetnek