hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai palacsinta forró gyümölcsökkel

MME MME
1 3.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • A sütéshez:
  • vaj vagy olaj
  • A gyümölcsraguhoz:
  • 70 dkg gyümölcs, ízlés szerint
  • 3 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • 1/2 dl rum
  • 1 dl narancslé

Elkészítés

Előkészítés: A gyümölcsöket értelemszerűen megtisztítjuk, húsukat apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A tésztához habosra keverjük a vajat, a cukorral és a tojások sárgájával. Beletesszük a lisztes keveréket, a tejet, a tejszínt, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítjuk, elvágjuk, és melegen tartjuk. A gyümölcsraguhoz felolvasztjuk a vajat, rátesszük a mézet és felhevítjük. A gyümölcsöket rászórjuk, pár perc alatt összepároljuk. Ráöntjük a rumot és a narancslevet. Amikor felforrt, ráöntjük a palacsintákra.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 420 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss