Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Olyan mint egy ropogós fánk" - kürtős kalácsot, lángost és gulyást kóstolt egy amerikai bloggerpáros

default user icon
MME
Kishírünk a nagyvilágban: egy világjáró amerikai vlogger páros néhány hazai és európai nagyváros után Budapesten kereste meg azokat a tipikusan magyar fogásokat, amit minden idelátogatónak meg kell kóstolnia. Nézzük mit szóltak a kürtős kalácshoz, a gulyásleveshez és a sajtos-tejfölös lángoshoz!

Az Endless Adventure (Végtelen kaland) nevű videós gasztro és utazóblogger pár a kürtős kaláccsal kezdett, és meglehetősen odavoltak érte: imádták, hogy kívül ropog és belül puha, hogy jóval kevésbé édes, mint amire számítottak, és az alap vaníliásnál a fahéjas jobban bejött nekik. "Tulajdonképpen olyan, mint egy ropogós fánk" - összegezték a kóstoltakat.

Aztán útjukat egy lángossütő felé vették,  ahol a sokféle feltét közül végül a klasszikusat választották: a sajtos-tejfölöst. "A lángos a részegek kedvence,  de másnaposságra is nagyon jó,  mert az olajban sült tészta és a sajtos feltét nagyon jót tesz ilyenkor" - mondták, és hozzátették, hogy bár rájuk épp nemigaz egyik sem, azért biztosan ízlik majd nekik. Így is lett: szerették a frissen sült,  picit édes, puha tésztát, és nagyon bejött nekik a forró tészta és a jéghideg feltétek párosa.

A gulyásleves előtt libazsíros kenyeret kaptak, a gulyásról - amit továbbra is egyfajta "raguként" aposztrofáltak - megjegyezték, hogy isteni az illata,  amellett, hogy rettentő forró, és hogy milyen jó omlós a burgonya, a répa és a hús is.

A videót megtekintő több mint 300 ezer usernek pedig azt üzenték: ezt a három fogást Budapesten járva semmiképp se hagyják ki!

 

EZEKET A MAGYAR ÉTELEKET ÉS ITALOKAT SZERETTÉK A KÜLFÖLDIEK A SZIGETEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss