hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai fánk tepsiben sütve

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dl meleg tej
  • 2,5 kiskanál szárított élesztő
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 60 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 1,5 dl olvasztott vaj
  • A hintéshez:
  • porcukor
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • A tálaláshoz:
  • lekvár
  • vaníliapuding

Elkészítés

Elkészítés: 1 deci meleg tejbe keverd bele az élesztőt, szórj bele 1 kiskanál cukrot, és tedd félre néhány percig, amíg az a tejben felfut.

Keverd össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a kevés vajjal. A liszthez adj egy csipetnyi sót, öntsd hozzá a cukros-tojásos tejet, és add hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozd jól össze a tésztát, formázd cipóvá, és letakarva, szobahőmérsékleten hagyd pihenni, amíg a tészta a duplájára kel.

Ezután tenyereddel kissé lapítsd ki a tésztát, formázz belőle kerek, de lapos cipókat, és közepét egy kerek keksznyomóval szúrd át (vagy egy 2-3 centis átmérőjű likőröspohárral). Így gyűrű formájú lesz. Takard le egy konyharuhával, és 35-40 percig hagyd ismét kelni.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A fánkokat sütőpapírral fedett tepsire téve süsd 8, maximum 10 percig.

A megsült fánkokat forgasd meg először a megolvasztott vajban, majd a fahéjas cukorban. Lekvárral és vaníliapudinggal kínáld.

Ezek is érdekelhetnek

Friss