Elkészítés: 1 deci meleg tejbe keverd bele az élesztőt, szórj bele 1 kiskanál cukrot, és tedd félre néhány percig, amíg az a tejben felfut.
Keverd össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a kevés vajjal. A liszthez adj egy csipetnyi sót, öntsd hozzá a cukros-tojásos tejet, és add hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozd jól össze a tésztát, formázd cipóvá, és letakarva, szobahőmérsékleten hagyd pihenni, amíg a tészta a duplájára kel.
Ezután tenyereddel kissé lapítsd ki a tésztát, formázz belőle kerek, de lapos cipókat, és közepét egy kerek keksznyomóval szúrd át (vagy egy 2-3 centis átmérőjű likőröspohárral). Így gyűrű formájú lesz. Takard le egy konyharuhával, és 35-40 percig hagyd ismét kelni.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A fánkokat sütőpapírral fedett tepsire téve süsd 8, maximum 10 percig.
A megsült fánkokat forgasd meg először a megolvasztott vajban, majd a fahéjas cukorban. Lekvárral és vaníliapudinggal kínáld.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre