Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai csokoládés pite

> 90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vajat a porcukorral és az 1 csipet sóval habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, valamint 2 ek hideg vizet, és összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

2.

Lisztezett felületen a piteformánál nagyobb körré nyújtjuk a tésztát. A kivajazott formába simítjuk, a peremét megnyomkodjuk kissé, az alját pedig villával megszurkáljuk. 15 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kihűtjük.

3.

Közben elkészítjük a tölteléket: felaprítjuk a kétféle csokoládét, a kockára vágjuk a vajat. Felfőzzük a tejszínt a porcukorral és 1 csipet sóval, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a csokoládékat és a vajat, majd kevergetve felolvasztjuk. Végül hozzáöntjük a tejet, és  a likőrrel ízesítjük. Addig kevergetjük , amíg szép fényes krémet nem kapunk, majd a krémet a tésztára öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.

11 POFONEGYSZERŰ, MÉGIS LÁTVÁNYOS DESSZERT, AMIVEL GARANTÁLT A SIKER >>> 

CSERESZNYÉS-CSOKIS PITE - SÜTÉS NÉLKÜL! >>> 

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS OMLÓS A PITETÉSZTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss