Elkészítés: A csirke felsőcombokat megmosom, leszedem a bőrét, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezem mindkét oldalát. Elkészítem a pácot: a 3 dl ketchuphoz hozzáöntök 1 dl kólát, ízlés szerint oreganót (kb. 2 evőknaál) és tört chilipaprikát (1,5 teáskanál) adok hozzá. A megfűszerezett csirkecombokat beleteszem a pácba, és legalább 3-8 órára a hűtőbe teszem lefedve.
Bő, forró olajban, de lassú tűzön sütöm meg a combokat. Amikor már majdnem megsültek, 1-1 teáskanál mézzel leöntöm őket, és még így is sütöm.
Figyelem! Ha túl forró az olaj, hamar odaég, ha a pácléből túl sok kerül az olajba, akkor nagyon fröcsköl, de megéri kipróbálni, mert egy édes-csípős mennyei hús a végeredmény.
A megmaradt páclé elkészíthető mártásnak, csak fel kell forralni, és hozzáadni egy kis mézet a végén.
Köretnek hasábburgonyát adok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre