Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai csirkecombok

3 2.6/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirke felsőcombokat megmosom, leszedem a bőrét, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezem mindkét oldalát. Elkészítem a pácot: a 3 dl ketchuphoz hozzáöntök 1 dl kólát, ízlés szerint oreganót (kb. 2 evőknaál) és tört chilipaprikát (1,5 teáskanál) adok hozzá. A megfűszerezett csirkecombokat beleteszem a pácba, és legalább 3-8 órára a hűtőbe teszem lefedve.

Bő, forró olajban, de lassú tűzön sütöm meg a combokat. Amikor már majdnem megsültek, 1-1 teáskanál mézzel leöntöm őket, és még így is sütöm.

Figyelem! Ha túl forró az olaj, hamar odaég, ha a pácléből túl sok kerül az olajba, akkor nagyon fröcsköl, de megéri kipróbálni, mert egy édes-csípős mennyei hús a végeredmény.

A megmaradt páclé elkészíthető mártásnak, csak fel kell forralni, és hozzáadni egy kis mézet a végén.

Köretnek hasábburgonyát adok hozzá.

Megjegyzés

Az eredeti recept Albert Györgyitől származik, egy reggeli műsorban hallottam évekkel ezelőtt. - vikiki30

Ezek is érdekelhetnek

Friss