hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai almás pite

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. 30 dkg lisztet, 4 dkg cukrot, 1/4 teáskanál sót, 15 dkg apró kockára vágott vajat és 5 kanál jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva betesszük a hűtőbe 1 órára.

2. A formát kivajazzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Villával megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük.

3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, és a magházát eltávolítjuk. Ezek után vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

4. A maradék cukrot és a lisztet elvegyítjük, hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót, majd beledobjuk az almaszeleteket. Kicsit állni hagyjuk, majd szépen a formába tesszük. A maradék vajat pedig eloszlatjuk rajta.

5. A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélénél összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk (az ujjunkkal) a tetejébe.

6. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát.

7. Sütőbe tesszük, és 45 perc alatt megsütjük, de ekkor a sütőt 180 fokra állítjuk.

Megjegyzés

A receptet Kitti.
- kitti.k

Ezek is érdekelhetnek

Friss