Elkészítés: A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, a jeges vízzel és a vajjal összegyúrjuk, hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és citromos vízbe tesszük. A töltelékhez a cukrot, a barnacukrot, a lisztet, a citromhéjat és a szerecsendiót összekeverjük. Az almát lecsepegtetjük, megszórjuk a keverékkel, óvatosan összeforgatjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikkel kibélelünk egy piteformát, villával megszurkáljuk, rászórjuk a fűszeres almát, elegyengetjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval, és az alma tetejére rácsozzuk.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 180 fokra mérsékelt hőfokon 60 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb, vaníliafagyical vagy tejszínhabbal tálalva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre