A meggyes tiramisuhoz először leszűrjük az amerena meggyet.
A tojásokat kétfelé választjuk, a sárgákat a cukorral egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felé helyezve addig habosítjuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A kihűlt tojáshabot összekeverjük a krémsajttal és a likőrrel (vagy 1-2 teáskanál színtelen mandulaaromával).
A tojások fehérjéből egy csipet sóval és a vaníliás cukorral kemény habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
Egy tálba kanalazzuk a krém 1/3-át, majd kirakjuk a meggyes szirupban megmártott babapiskótával, ismét a krém 1/3-a jön, majd a babapiskóta, a leszűrt meggy és végül a megmaradt krémmel borítjuk.
Díszítésként a tetejére ferdén vágott babapiskótát és meggyet helyezünk, megszórjuk kakaóporral. Legalább 3-4 órán át, de legjobb, ha egész éjszaka hűtőben pihentetjük.