Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amarena meggyes tiramisu

28 szavazat
40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A meggyes tiramisuhoz először leszűrjük az amerena meggyet.
  2. A tojásokat kétfelé választjuk, a sárgákat a cukorral egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felé helyezve addig habosítjuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A kihűlt tojáshabot összekeverjük a krémsajttal és a likőrrel (vagy 1-2 teáskanál színtelen mandulaaromával).
  3. A tojások fehérjéből egy csipet sóval és a vaníliás cukorral kemény habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
  4. Egy tálba kanalazzuk a krém 1/3-át, majd kirakjuk a meggyes szirupban megmártott babapiskótával, ismét a krém 1/3-a jön, majd a babapiskóta, a leszűrt meggy és végül a megmaradt krémmel borítjuk.
  5. Díszítésként a tetejére ferdén vágott babapiskótát és meggyet helyezünk, megszórjuk kakaóporral. Legalább 3-4 órán át, de legjobb, ha egész éjszaka hűtőben pihentetjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss