Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amarénameggyes-ricottás palacsinta

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az amaréna meggyhez:
  • 1 kg magozott meggy
  • 1 kg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1/2 dl amaretto likőr
  • Továbbá:
  • 8 db palacsinta
  • 25 dkg ricotta
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor

Elkészítés

  1. A meggyet alaposan megmossuk egy tálba szórjuk, összeforgatjuk a likőrrel, hozzáadjuk a cukrot és a a vanília kikapart belsejét. Összekeverjük, a hűtőbe és 3-4 napig minden nap párszor átkeverjük. Ezután egy jól záródó üvegbe töltjük, és a hűtőben tartjuk a felhasználásig.
  2. A kisütött palacsintákat megtöltjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal elkevert ricottakrémmel, és az elkészült amarénameggyel kínáljuk.

Megjegyzés

Nagy ricottakedvelő vagyok, amaréna meggyet pedig minden évben készítek. Olaszországban főleg fagylaltokba keverik, de kitűnően mutat sütemények, torták díszítéseként is. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss