Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amarántos rántott szelet kefires újburgonyával

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket kiveregetjük, sózzuk, és fél órát pihentetjük. 2 darab tojást felverünk, a zsemlyemorzsát összekeverjük az amaránttal, majd a karajszeleteket bundázzuk (zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa). Forró, bő olajban először fedővel lefedve, fordítás után pedig fedő nélkül kisütjük.

A kis vagy közepes méretű újburgonyát héjastul sós-rozmaringos vízben majdnem készre főzzük. Kiszedjük szűrőlapáttal, kissé leszárítjuk. Közben egy tűzálló tálat vastagabban kikenünk vajjal, a burgonyákat beleöntjük, meglocsoljuk az 1 tojássárgával elkevert kefirrel, sajtot is reszelhetünk rá, majd forró sütőbe téve megpirítjuk.

Tálalás előtt szórjunk rá aprított rozmaringot vagy petrezselymet, és a rántott szelettel kínáljuk.

Megjegyzés

Pattogatott amaránt bio üzletekben kapható, nem drága, nagyon egészséges. Felhasználható levesben, főzelékben, süteményben, panírozáshoz stb.. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss