Elkészítés: A hússzeleteket gyengén kiklopfolom, egyenként bedörzsölöm sóval, borssal, és vékonyan bekenem mustárral. A szalonnát 8 szeletre vágom, bőréig centinként bevágom, a hagymát megpucolom, felkarikázom, csakúgy, mint a burgonyát.
Jókora alufóliákat tépek, 4 darabot, mindegyik aljára 1 szelet szalonnát terítek, erre fektetek 1 szelet sertésbordát, rá egy felkarikázott hagyma felét, pár szeletet a krumpliból, majd jöhet a vesepecsenyéből 1 szelet, krumpli, hagyma és ismét egy szelet sertésborda, végül pedig 1 szelet szalonna. Gondosan becsomagolom a fóliát, ügyelve arra, hogy tökéletesen le legyen zárva. 4 szép csomaggal gazdagodtunk. (Jöhet a nyári Mikulás.)
Amíg a csomagokkal foglalatoskodom, valakit megbízok a tűzrakással, ha ügyes a tűzmester, mire elkészülök, kellemesen izzó parazsunk van. A parázsba behelyezem a csomagokat, a hús minőségétől függően, 1,5-2 órán át sütöm.
Tálaláskor csak széthajtjuk a fóliát, és máris fogyaszthatjuk finom sült csemegénket. Friss kenyeret, csípős savanyúságot, kovi ubit kínálunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre