hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alufóliás flekken

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket gyengén kiklopfolom, egyenként bedörzsölöm sóval, borssal, és vékonyan bekenem mustárral. A szalonnát 8 szeletre vágom, bőréig centinként bevágom, a hagymát megpucolom, felkarikázom, csakúgy, mint a burgonyát.

Jókora alufóliákat tépek, 4 darabot, mindegyik aljára 1 szelet szalonnát terítek, erre fektetek 1 szelet sertésbordát, rá egy felkarikázott hagyma felét, pár szeletet a krumpliból, majd jöhet a vesepecsenyéből 1 szelet, krumpli, hagyma és ismét egy szelet sertésborda, végül pedig 1 szelet szalonna. Gondosan becsomagolom a fóliát, ügyelve arra, hogy tökéletesen le legyen zárva. 4 szép csomaggal gazdagodtunk. (Jöhet a nyári Mikulás.)

Amíg a csomagokkal foglalatoskodom, valakit megbízok a tűzrakással, ha ügyes a tűzmester, mire elkészülök, kellemesen izzó parazsunk van. A parázsba behelyezem a csomagokat, a hús minőségétől függően, 1,5-2 órán át sütöm.

Tálaláskor csak széthajtjuk a fóliát, és máris fogyaszthatjuk finom sült csemegénket. Friss kenyeret, csípős savanyúságot, kovi ubit kínálunk mellé.

Megjegyzés

Igazi szabad tűzön készíthető étel, ilyenkor szét lehet osztani a társaság között a feladatokat, rőzsegyűjtés, tűzrakás, előkészítés, és persze valakit italfelelősnek se feledjünk el kinevezni, hiszen a tűz mellett nagyon fontos a folyadékveszteség folyamatos pótlása. A nagy melegben lehetőleg kerüljük a pálinkaféléket és egyéb tömény italokat, ilyenkor sokkal jobban esik egy laza fröccs vagy egy hűsítő sör. Gyerekeknek és a sofőröknek szigorúan csak üdítő jár!

Télvíz idején is elkészíthetjük, ilyenkor egy jól záródó sütőedényben, vagy egy előre beáztatott római tálban is megsüthetjük a sütőben, persze akkor az összes hozzávalót egyben, nem adagonként.

Kellemes kirándulást, vagy kerti partit, és persze nagyon jó étvágyat, társaságot hozzá, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek