Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aludttejes tökfőzelék

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tök két végét levágom, hosszában elfelezem, és kanállal kikaparom a belsejét. Kissebb darabokra vágva reszelem le nagylyukú reszelőn, majd egy nagyobb lábasba téve ráöntöm az aludttejet (vagy a kefirt). Gyengén megsózom, rászórom az összevágott kaprot, és fedő alatt készre főzöm.

Amikor puha a tök, tejföllel elkevert liszttel behabarom, és már tálalható is.

Megjegyzés

Én házi tejet szoktam megaltatni és azzal készítem, mert finomabb, mint kefirrel. A sűrítéshez réteslisztet is lehet használni, az kevésbé csomósodik, mint a sima liszt.
Egy zsenge tök megfő 15 perc alatt, a többi idő az előkészítéshez szükséges. - Mizsuzska

Ezek is érdekelhetnek

Friss