A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd a felütött tojásokat egyenként hozzáadjuk, és 1-2 percig tovább habosítjuk. Beleöntjük az aludttejet, és jól összedolgozzuk.
A lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk. Belereszeljük a citrom héját, majd az egészet a vajas keverékhez adjuk, és egyneműsítjük.
A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük (légkeveréses sütőnél alsó-felső sütésre állítjuk, 190-200 fokra, majd csökkentjük a hőt 170-150 fokra). A tésztát egy 20x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és ízlés szerint megszórjuk a friss vagy aszalt gyümölcsökkel, a dióval vagy mogyoróval, a mazsolával és a cukorral.
Forró sütőben 10-15 percig sütjük, majd csökkentett hőfokon további 20-25 percig. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Fontos, hogy az összes hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen. Réteslisztet vagy fele-fele arányban finom- és réteslisztet használva laza tésztát kapunk. Nagyon egyszerű, könnyű, gyors nyári süti. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!