Elkészítés: Felteszem a vizet melegedni, majd ha elég meleg, beleteszem a fagyasztott gyümölcsöket egymás után. Érdemes a nagyobbakat, keményebbeket (pl. eper) először beletenni, és a puhábbakat utoljára (pl. málna). Kb. 2-3 percig hagyom őket kiolvadni, de figyelni kell, mert egy pillanat alatt szétfőnek! Ha kiolvadtak, óvatosan leszűröm a gyümölcsöket, félreteszem őket, a levet pedig abba a fazékba teszem, amiben a levest fogom főzni.
A levet felteszem forrni, teszek hozzá 2 evőkanál cukrot és 1 csipet fahéjat. 5 percig főzöm. Közben egy tálban egy kicsi tejjel elkeverem a fél csomag (pl. epres) pudingport, hozzáöntöm a tejszínt, majd a léhez adom. Így is főzöm 5 percig, majd állni és hűlni hagyom.
Miután kihűlt, hozzáadom a joghurtokat és az elején leszűrt gyümölcsök 2/3-át, meg 2 csomag vaníliás cukrot. Az egészet leturmixolom. Ilyenkor - ha az állaga úgy kívánja - hígíthatom a gyümölcslével, néha szükséges, néha nem. Belereszelem egy citrom héját, és belefacsarom a fél citrom levét, vagy akár az egészet. Hozzáadom a félretett gyümölcsök 1/3-át.
Jól behűtöm, kóstolásnál meglepődöm, hogy milyen mennyei, a dicséreteket pedig bezsebelem!
Tejszínhabrózsával díszíthetjük tálaláskor.