Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almazselé chilipaprikával

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almalevet és a cukrot tegyük fel forrni, majd amikor már felforrt, adjuk hozzá a chilipasztát (vagy az apróra összevágott, kimagozott chilipaprikát). Ezután kevergetve szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint, és addig kevergessük, még teljesen feloldódik.

Ezután töltsük bele üvegekbe a forró, de még folyékony keveréket, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre, és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.

Végül hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni a zselét.

Megjegyzés

Az elkészült zselé lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után viszont tároljuk hűtőszekrényben.

Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss