A kacsát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük, a belsőséget, a nyaki bőrt és a szárnyvégeket félretesszük. Az almákat negyedeljük és eltávolítjuk a magházat. A kacsát kívül-belül megsózzuk, és a hasüregbe helyezzük az almagerezdeket, az üreg nyílását megtűzzük hústűvel.
Bedörzsöljük a húst a só és bors keverékével, és pihentetjük egy órán keresztül. Feldaraboljuk az egyik hagymát, és a tepsibe helyezzük. Mellétesszük a lenyesett bőrt és szárnyvéget, majd ráfektetjük a kacsát.
Aláöntünk egy deciliter vizet, lefedjük alufóliával, és 170 fokos sütőben 80 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, és a pecsenyelével locsolgatva ropogósra sütjük a húst. Közben feldaraboljuk a répát és a másik hagymát, és lábasba tesszük a belsőséggel és a babérlevéllel együtt.
Felforraljuk egy deciliter vízzel, majd a kacsahús mellé öntjük. A megpuhult húst kiemeljük, a pecsenyezsírt lábosba öntjük. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és felforraljuk. A húst darabokra vágjuk. A sültet a mártással és az egyben sült almával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre