Almával sült marhahátszín

MME MME
1
120 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A hátszínt ujjnyi vastagra szeleteljük, minden oldalát sózzuk, borsozzuk, curry-mustár-olívaolaj keverékével megkenjük. A pácolt hússzeleteket egy tálba tesszük, az
apróra vágott vöröshagymát és a zúzott
fokhagymát rászórjuk úgy, hogy jusson a hús közé is. Lefóliázzuk, és hűtőben 2-3 napig pácoljuk (naponta átforgatjuk).

A tálból kivesszük a hússzeleteket,
lekaparjuk róla a hagymadarabokat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húst egyeként hirtelen átsütjük, amíg elveszti a színét.

A hússzeleteket jénaiba vagy tepsibe tesszük, ráöntjük a páclét, ha kell, még egy kis olajat is. Ezután ráöntjük a fehérbort, lefóliázzuk, és megsütjük. Egyszer megfordítjuk a hússzeleteket, ekkor almagerezdeket teszünk mellé, majd készre sütjük.

Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss