Elkészítés: A hátszínt ujjnyi vastagra szeleteljük, minden oldalát sózzuk, borsozzuk, curry-mustár-olívaolaj keverékével megkenjük. A pácolt hússzeleteket egy tálba tesszük, az
apróra vágott vöröshagymát és a zúzott
fokhagymát rászórjuk úgy, hogy jusson a hús közé is. Lefóliázzuk, és hűtőben 2-3 napig pácoljuk (naponta átforgatjuk).
A tálból kivesszük a hússzeleteket,
lekaparjuk róla a hagymadarabokat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húst egyeként hirtelen átsütjük, amíg elveszti a színét.
A hússzeleteket jénaiba vagy tepsibe tesszük, ráöntjük a páclét, ha kell, még egy kis olajat is. Ezután ráöntjük a fehérbort, lefóliázzuk, és megsütjük. Egyszer megfordítjuk a hússzeleteket, ekkor almagerezdeket teszünk mellé, majd készre sütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre