Elkészítés: A csirkét kívül-belül alaposan megfűszerezzük a fűszersóval, az egyik almát egészben a csirkébe tesszük, majd egy magas falú edénybe (én jénaiba szoktam) tesszük. Ekkor sörrel lelocsoljuk úgy, hogy látható mennyiség legyen a csirke alatt. Hűtőben pihenni hagyjuk pár órát... A maradék almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
A csirkéhez adott májat pár darabra vágjuk, baconnel körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük.
Ha a csirke eleget állt, kivesszük a hűtőből, meglocsoljuk még egy kis sörrel, a feldarabolt almát a csirke köré tesszük, a baconbe tekert májat pedig a csirke tetejére helyezzük.
Ezután lefedve 20 percig 220 fokon, majd 50 percig 180 fokon sütjük. Ha nem előmelegített sütőbe tettük, akkor azt az időt feltétlen számoljuk rá. Ezután a fedőt levéve még kb. 30 percet sütjük, hogy megpiruljon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre