Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almával és sörrel sült csirke

MME MME
1 5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét kívül-belül alaposan megfűszerezzük a fűszersóval, az egyik almát egészben a csirkébe tesszük, majd egy magas falú edénybe (én jénaiba szoktam) tesszük. Ekkor sörrel lelocsoljuk úgy, hogy látható mennyiség legyen a csirke alatt. Hűtőben pihenni hagyjuk pár órát... A maradék almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
A csirkéhez adott májat pár darabra vágjuk, baconnel körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük.
Ha a csirke eleget állt, kivesszük a hűtőből, meglocsoljuk még egy kis sörrel, a feldarabolt almát a csirke köré tesszük, a baconbe tekert májat pedig a csirke tetejére helyezzük.
Ezután lefedve 20 percig 220 fokon, majd 50 percig 180 fokon sütjük. Ha nem előmelegített sütőbe tettük, akkor azt az időt feltétlen számoljuk rá. Ezután a fedőt levéve még kb. 30 percet sütjük, hogy megpiruljon.

Megjegyzés

A baconbe tekert májból annyi darabot készítsünk, ahányan egyszerre enni fogunk a csirkéből, így mindenkinek a tányérjára jut egy kis különleges falat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss