Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almatorta vaníliás pudinggal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • 75 dkg savanyú alma
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 13 dkg cukor
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a 10 dkg cukorral, egy csipet sóval, a sütőporral, a puha vajjal és a tojással. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát vagy egy kisebb tepsit, s a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy kb. 2-3 cm magas pereme legyen.

Az almát meghámozzuk, s apró gerezdekre vágjuk. Az almákat a tésztára fektetjük, megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, citromhéjat reszelünk rá. Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

A vaníliapudingot felfőzzük az 5 dl tejjel és a 13 dkg cukorral. Még melegen a tortára öntjük. Ha kihűlt, felvert tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés

Én most raktam bele meggyet is, mert nem volt elég almám.
- SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss