Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almatorta tejszínes öntettel

MME MME
4.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliáscukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport és a lisztet, hozzáadjuk az előzőkhöz és összekeverjük. Tortaformába rakjuk a tésztát és hűvös helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és eltávolítjuk a csutkáját. Rövid időre sós vízbe mártjuk, hogy világos maradjon. Hosszúkás szeletekre vágjuk és körberakjuk a tésztán.
A tortát forró sütőbe tesszük és félig megsütjük. Két tojást a mézzel és a tejföllel jól felverünk, és 25 perc múlva ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, amíg az öntet aranysárgává és keménnyé válik.

Megjegyzés

Egy kis porcukrot hinthetünk a torta szélére. Rumos mazsolát tehetünk az almaszeletek közé.
A tortát frissen fogyasszuk. Csak akkor érdemes megsütni, ha az egészet megesszük. Köszönjük és kipróbáljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss