Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almatorta rózsákkal

75 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez és díszítéshez:
  • 4-5 db alma
  • A pároláshoz:
  • 4 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kevés só (ízlés szerint)
  • 15 dkg vaj
  • 1/2-1 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 tk sütőpor

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, de nem pucoljuk meg, mert a piros rész az almából szebbé teszi a rózsákat. Feldaraboljuk kb. 2 mm vastagságúra, egy rózsához 7 db almaszelet kell. Ha valamelyik szelet megsérül ne dobjuk el, mert kelleni fog a tésztához is.
  2. A maradék almákat apró kockákra vágjuk. Beleöntjük a vizet egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, majd mikor felforrt, belerakjuk az almaszeleteket és picit mérsékeljük a hőt. Mikor már puha, kiszedjük és leszárítgatjuk. A cukros fahéjat ne öntsük ki.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. Egy tálban felverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sót, majd hozzákeverjük a vajat és a tejet. Adagonként hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Kibéleljük a sütőformát sütőpapírral és a tészta egyharmadát beleöntjük a tortaformába. Rárakjuk a felkockázott almadarabokat és befedjük a maradék tésztával.
  4. Elkészítjük a rózsákat: egy deszkán részben egymásra fektetünk 7 db almaszeletet ahogy a képen látható. Így készítsük el a többi rózsát is. Belerakjuk a tésztába, de nem nyomkodjuk túlságosan bele, mert így is bele fog süllyedni.
  5. Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Fogpiszkáló segítségével figyelhetjük mikor lesz kész. Mielőtt felszeleteljük, lekenjük a cukros fahéjas lével és megporcukrozzuk.

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

 13 CSODÁS ŐSZI DESSZERT, AMIT NEM HAGYHATSZ KI >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss