Az almákat megmossuk, de nem pucoljuk meg, mert a piros rész az almából szebbé teszi a rózsákat. Feldaraboljuk kb. 2 mm vastagságúra, egy rózsához 7 db almaszelet kell. Ha valamelyik szelet megsérül ne dobjuk el, mert kelleni fog a tésztához is.
A maradék almákat apró kockákra vágjuk. Beleöntjük a vizet egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, majd mikor felforrt, belerakjuk az almaszeleteket és picit mérsékeljük a hőt. Mikor már puha, kiszedjük és leszárítgatjuk. A cukros fahéjat ne öntsük ki.
Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. Egy tálban felverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sót, majd hozzákeverjük a vajat és a tejet. Adagonként hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Kibéleljük a sütőformát sütőpapírral és a tészta egyharmadát beleöntjük a tortaformába. Rárakjuk a felkockázott almadarabokat és befedjük a maradék tésztával.
Elkészítjük a rózsákat: egy deszkán részben egymásra fektetünk 7 db almaszeletet ahogy a képen látható. Így készítsük el a többi rózsát is. Belerakjuk a tésztába, de nem nyomkodjuk túlságosan bele, mert így is bele fog süllyedni.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Fogpiszkáló segítségével figyelhetjük mikor lesz kész. Mielőtt felszeleteljük, lekenjük a cukros fahéjas lével és megporcukrozzuk.