Elkészítése: A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, annyi vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, tegyük hűtőbe 1 órára.
Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, majd kockázzuk fel, forgassuk össze 10 dkg cukorral és a fahéjjal.
A pihentetett tésztát nyújtsuk két vékony kerek lappá. Béleljük ki az egyikkel a kerek, kivajazott formát. A tészta széleit nyomkodjuk vissza. Töltsük meg a cukros-fahéjas almadarabokkal, morzsoljuk rá a vajat, borítsuk rá a másik tésztalapot, nyomkodjuk körbe a peremét. Felvert tojással kenjük át a tetejét, és kristálycukorral szórjuk meg egyenletesen. Villával szurkáljuk meg a tésztalapot.
Közepes lángon süssük 30-35 percig, míg aranysárga lesz a sütemény teteje.
Langyosan szeleteljük, kínáljuk vaníliafagyival.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre