Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almatorta aszalt gyümölcsökkel

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztből, a margarinból, a cukorból és a vízből homogén (egynemű) tésztát gyúrunk, majd lefedve 30 percig a hűtőben pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű formát, villával megszurkáljuk, majd további 20 percig pihentetjük. Beborítjuk sütőpapírral, nehezéknek babot szórunk rá, és sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 15 percig sütjük.

Közben lereszeljük az almákat (lehet héjastól is, így még finomabb lesz), megöntözzük a citromlével, majd hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a citromhéjat, és a tölteléket a tortaformába kanalazzuk.

A meglangyosított cukorszirupban felolvasztjuk a margarint, a gyümölcsökre öntjük, és a tortát még 20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek