Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almáspite III.

MME MME
16 4.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg sima liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • kis késhegynyi só
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,25 kg borízű alma
  • 4-5 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés

Elkészítés: Omlós tésztát készítünk, fél óráig pihentetjük két részre osztva, nyújtódeszkán a felét kinyújtuk, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a darált diót. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, uborkagyalun legyaluljuk, egyenletesen elosztjuk a tésztát, a tetejére rászórjuk a fahéjjal összekevert cukrot, rátesszük a másik kinyújtot lapot, tenyérrel rányomkodjuk. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és középforró sütőben kb. 35-40 percig sütjük. A megsült tésztát 1 cm széles és két ujjnyi szeletekre vágjuk, cukrozzuk, és széles késsel kiemelve tálra tesszük.

Megjegyzés

Ez nem az én találmányom, hanem édesanyám feledhetetlen receptkönyvéből van, amit azóta sem lehet sehol beszerezni. Ezért írtam meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss