hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás zellerkrémleves

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A zellert hámozzuk meg, vágjuk félbe. Szeljünk belőle 4 db hajszálvékony szeletet, a többit kockázzuk fel a megtisztított burgonyával és a kimagozott almával együtt. Utóbbiból tegyünk félre 1 evőkanálnyit.

2.

Száraz serpenyőben pirítsuk ropogósra a felkockázott sonkát, azután szedjük ki, és tegyük félre. A felforrósított olajon pirítsuk meg a zellerszeleteket, majd szedjük ki, tegyük félre. Az almát tegyük lábasba a zeller- és a burgonyakockákkal együtt. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejjel, és nagy lángon forraljuk fel az egészet. Ezután fedjük le, és közepes lángon főzzük további 20 percig.

3.

Pürésítsük a levest botmixerrel, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tormakrémet. Végül forgassuk bele a félretett almakockákat. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és 1 csipet cukorral. A sonkakockákkal és a zellerszeletekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek