Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-zabpelyhes sütemény

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az almát nagyon apróra vágjuk, vagy pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Elkeverjük.
  2. Hozzákeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a fűszerekkel elkevert aprószemű zabpelyhet. Jól összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  4. Közben a mascarponét 2-3 percig kézi mixerrel kikeverjük a porcukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a darált dióval.
  5. A kihűlt süteményt megkenjük a mascarponés diós krémmel, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. Kockákra vágva kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ ALMÁS ZABPELYHES SÜTI

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss